3DBear nosti kokonaisrahoituksensa yli 1,5 miljoonaan dollariin

3D-mallintamisen sovellusta opetuskäyttöön rakentava 3DBear kasvatti kokonaisrahoitustaan ja laajenee kovaa vauhtia Yhdysvaltain markkinoille. Pitkän aikavälin tavoitteena on mahdollistaa 3D-mallintaminen älypuhelimella myös kuluttajille. 

3DBear on edelläkävijöiden joukossa tuodessaan 3D-suunnittelun lisättyyn todellisuuteen (AR) helppokäyttöisellä älypuhelin- ja tablettisovelluksella. Sovellusta voidaan hyödyntää niin perinteisten oppiaineiden kuin laaja-alaisen osaamisen opetukseen, ja oppilaiden mielestä sen käyttäminen on hauskaa ja opettavaista.

3DBearin avulla voi esimerkiksi suunnitella oman kotikuntansa tai koulunsa uusiksi, kertoa tarinoita 3D-maailmoja luoden tai tuoda historian tapahtumia eloon lisätyssä todellisuudessa. Sovellus on vapaasti kokeiltavissa nimellä “3DBear AR” Applen ja Googlen sovelluskaupoissa. 

“3D-suunnitteluun liittyvät teknologiat ovat hyvin mielenkiintoisessa vaiheessa. Facebook on julkistanut 3D-mallien tuen ja Google Android seuraa Applea tuomalla tuen lisätylle todellisuudelle käyttöjärjestelmäänsä. 3DBearilla on mahdollisuus tehdä 3D-suunnittelun saralla se, mitä Musical.ly teki iMovielle – helppokäyttöinen, hauska ja kuluttajaystävällinen 3D-suunnittelusovellus älypuhelimelle tai tabletille“, kertoo Kristo Lehtonen, 3DBearin toimitusjohtaja.

Second closingissa 3DBearin rahoittajaksi tuli toinen yhdysvaltalainen Venture Capital -rahasto LearnStart. LearnStart on osa LearnCapitalia, joka on sijoittanut lukuisiin merkittäviin edtech-firmoihin – näistä Suomessa tunnetuimpana esimerkkinä Coursera. Toinen yhdysvaltalaissijoittaja vauhdittaa 3DBearin levittäytymistä Yhdysvalloissa. 

“Sijoitimme 3DBeariin koska uskomme heidän tuotteeseensa ja tiimiinsä. Pitkällä aikavälillä he haluavat rakentaa tuotteen, joka tekee 3D-suunnittelusta helppoa ja hauskaa aivan jokaiselle”, sanoo Don Burton LearnStart VC:n Managing Member.

3DBear on käynyt läpi opetusteknologian alan parhaan eurooppalaisen yrityskiihdyttämön xEdun. Yrityksen kasvua ovat mahdollistaneet myös Tekesin, Finnveran ja Teknologiateollisuuden 100-vuotissäätiön rahoitukset. 3DBear on kehittänyt tuotteitaan yhdessä lukuisten koulujen kanssa Suomessa ja Yhdysvalloissa sekä muun muassa Espoon kaupungin KYKY-yhteiskehitysprosessissa ja Opetushallituksen innovaatiohankkeissa.

Sijoittajina rahoituskierroksella LearnStartin lisäksi ovat Rethink Education VC, Pohjanmaan kirjapaino Oyj, Baswaren hallituksen puheenjohtaja Hannu Vaajoensuu sijoitusyhtiönsä Havacmentin kautta sekä yksityissijoittajat Tero Lehtonen ja Mitch Weisburgh. Yhtiön nykyisistä sijoittajista rahoituskierroksella olivat mukana Spinverse Group, brittiläinen enkelisijoittaja Glyn Eggar, SSH:n toimitusjohtaja Kaisa Olkkonen sekä Tekesin entinen pääjohtaja Veli-Pekka Saarnivaara.

Lisätiedot:
Kristo Lehtonen
Toimitusjohtaja, 3DBear Oy
+358 40 8032638
kristo@3dbear.io