Tiedote 29.9.2016: 3DBear keräsi enkelirahoitusta

3D-tulostusta pelillistävä 3DBear Oy keräsi 120 keur pääomasijoituksen. 

 

Yritykseen sijoittivat Spinverse Group (Pekka ja Laura Koponen), brittiläinen enkelisijoittaja Glyn Eggar, SSH:n hallituksen puheenjohtaja ja Cargotecin hallituksen jäsen Kaisa Olkkonen, Tekesin entinen pääjohtaja Veli-Pekka Saarnivaara sekä Tiedon strategisen markkinoinnin johtaja Raghunath Koduvayur.

 

"Me tuomme 3D-tulostuksen osaksi jokaisen arkea kotona ja koulussa", toteaa 3DBearin toimitusjohtaja Kristo Lehtonen. 3DBear kehittää tabletilta tai kännykältä toimivaa peliä, jonka avulla kuka tahansa osaa 3D-tulostaa. "Peli ottaa huomioon myös uuden opetussuunnitelman vaateet ja se on täynnä pedagogista sisältöä", kommentoi Lehtonen. 3DBear kuuluu opetusteknologian xEdu - kiihdyttämöohjelmaan.

 

"Sijoitamme 3DBeariin koska tuote on mielenkiintoinen ja markkinatarve on ilmeinen. Sen lisäksi kasassa on huipputiimi, joka tulee tekemään kansainvälisesti tunnetun menestystarinan", sanoo Laura Koponen, Spinverse Innovation Managementin toimitusjohtaja. 

 

Kristo Lehtonen toimi aikaisemmin ministeri Anne Bernerin erityisavustajana ja sitä ennen Nokialla ja NSN:ssä erilaisissa johtotehtävissä, Jussi Kajala on vastannut Tekesillä Admani-hankkeessa 3D-tulostusliiketoiminnan kehittämisestä Suomessa, Pekka Salokannel oli mukana edellisessä suomalaisessa 3D-tulostusmenestystarinassa Tinkercadissa ja Olli Niskanen on huippu-unitykoodaaja, joka työskenteli aemmin Futuricella.

 

”Esittelemme tuotettamme Slushissa, sitä ennen kehitämme sitä yhdessä maailman parhaan opetusjärjestelmän eli suomalaisten koulujen opettajien ja oppilaiden kanssa", toteaa Lehtonen. 3DBear:lla on käynnissä useita pilotteja pääkaupunkiseudun progressiivisten koulujen kanssa. 

 

Lisätietoja:

 

Kristo Lehtonen, 3DBear Oy:n toimitusjohtaja, +358 40 8032638www.3dbear.fi